Index Vakbarát Hírportál

A rendőrök még nem keresték meg a két vízilabdázót

2018. szeptember 16., vasárnap 19:07

Most vasárnap írtuk meg, hogy nyilvánosan is reagált a 11 éves kislány elleni erőszakkal vádolt két korábbi vízilabdázó. Vízilabdaklubjuk Facebook-oldalán írták ki vasárnap reggel, hogy "szeretnénk megköszönni Mindnyájatoknak a biztató szavakat, melyekkel elárasztottatok Zsoltot és engem! Nagy szükségünk van rátok ebben a remélhetőleg rövid időszakban, amíg az igazság kiderül!"

A vádak szerint a két ismert sportoló két éve hónapokon át molesztált egy 11 éves vízilabdázó lányt. Egyikük szombaton azt mondta, tiszta a lelkiismerete. Most az ATV-nek mindkét vízilabdázó ügyvédje nyilatkozott egy rövidet. Mindkét korábbi sportoló a hétvégén fogadott ügyvédet.

Gatter László, az egyik sportoló ügyvédje az ATV-nek azt mondta:

Ő nem követte el a bűncselekményt, ezt teljesen egyértelműen tagadja és ez az álláspontjuk. Egyébként őt még nem hallgatták meg az ügyben, még tanúként sem.

Hegedűs László, a másik hírbe hozott sportoló ügyvédje pedig úgy nyilatkozott:

A sajtóban elterjedt, hogy két híres vízilabdázó erőszakot követett el egy kiskorú személy sérelmére. Ügyfelem ezt határozottan tagadja, visszautasítja és áll a büntetőeljárás vagy akármilyen eljárás elé.

A kislány és családjának jogi képviselője még szombaton nyilatkozott az ATV-nek, Gerencsér András, ügyvéd azt mondta:

Azt gondolom, hogy egyébként a kislány nem hazudik, hogy igazat mond, ez valóban megtörtént vele. Olyan részleteket mond el, ami a feljelentésben is szerepel, amit nagyon nehéz lenne 11 éves fejjel kitalálni. Azzal is tisztában van, hogy valakiről ilyet kitalálni az büntetendő cselekmény.

Az ATV egy kriminológust is megkérdezett, aki azt mondta, az könnyen kideríthető, hogy a gyerek igazat mond-e, egy kikérdezésnél ennek ki kell derülnie.

Feljelentés a kislány levele alapján született, de a rendőrség még egyik férfit sem kereste meg, írják.

Rovatok