Index Vakbarát Hírportál

Háromszázan mentek orvoshoz Domoszlón, ahol mindenkire egyszerre jött rá a cifra

2018. szeptember 21., péntek 09:49 | aznap frissítve

Domoszlón és Kisnánán is tömeges megbetegedéseket jelentettek, hasmenéses, lázas panaszokkal mentek orvoshoz az ott élők.

A betegség a hétvégén ütötte fel a fejét, Domoszlón két nap alatt csaknem háromszázan látogatták meg körzeti orvosukat, írja a Heol.hu. A közegészségügyi szakhatóságok már vizsgálódnak, a kormányhivatal és a gyöngyösi vízmű szakemberei is keresik az okokat, írja a lap.

Mintát vettek mindkét település közkonyháján, az eredmények megérkezéséig a polgármesterek arra kérték a helyieket, hogy

az ivóvizet csak 5 perces forralás után visszahűtve fogyasszák.

A lap szerint a két településnek közös a forráskútja, gyanús, hogy talán az ivóvíz a fertőzött. A lap megszólaltatott néhány beteget:

Egy nő azt mondta, „kegyetlen görcsökkel, hatalmas fájdalmakkal kezdődött". Naponta legalább hússzor volt mosdóban.

Ami érdekes, hogy sem a kilencéves kislányom, sem az élettársam nem kapták el, mert ők sosem isznak csapvizet, én viszont mindig azt iszom.

Egy másik nőnek a férje lett beteg: „Kedden kezdett panaszkodni a párom, épp most voltunk az orvosnál. Pontosan nem tudni, mitől lettek rosszul annyian, sokan mondják, hogy a víztől, de elképzelhető, hogy a helyi konyhán készült ételtől betegedtek meg."

A kisnánási orvos azt mondta a lapnak, hogy "hétfőn kezdődtek itt is a tömeges megbetegedések. A gyerekektől, a felnőtteken át, az idősebb korosztályig jöttek hasmenéses, hányós panaszokkal. Általában pár nap alatt lefolyik a betegség, de ez nagyban függ a páciens szervezetétől".

Rovatok