Index Vakbarát Hírportál

Az MSZP szerint erőszakkal fenyegetik az ellenzéket, majd beszóltak a DK-nak

2018. szeptember 21., péntek 12:29 | aznap frissítve

A politikai utcai performanszok korát éljük, ennek jegyében csütörtökön, a Kossuth  II. János Pál pápa téren felakasztottak egy bábut, ami Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselőt formázta meg. A szocialista párt pénteken közleményben adott hangot felháborodásának:

Az MSZP EP-képviselőjét sorozatos, életveszélyes fenyegetések érik, ami tegnap este érte el a legalját, amikor egy, Ujhelyi István arcképével leragasztott bábut fejjel lefelé felakasztottak egy fára. Mára a gyűlöletpolitikája arra szintre jutott, hogy szélsőjobbos támogatói már nyíltan fenyegetnek akasztással egy ellenzéki képviselőt.

Ezt a cselekményt egy olyan szélsőjobbos csoport vállalta magára, amely nyíltan kiáll Orbán Viktor mellett, írja az ellenzéki párt. Szerintük tehát "Orbán szélsőjobboldali támogatói erőszakkal fenyegetik az ellenzéket."

A szocialisták emlékeztetnek arra, hogy a kormányfő a választások előtt azt mondta, elégtételt fog venni azokon, akik vele szemben állnak. A szocialisták szerint ezután jött a fideszes sajtó, és elkezdte a listázásokat.

Az MSZP Országos Elnöksége  a mai napon egy emberként állt ki a megfenyegetett Ujhelyi István mellett, és szolidaritásáról biztosította a képviselőt.

A szocialisták egyébként nemcsak az akasztást, hanem a Demokratikus Koalíció tüntetéssorozatának is odaszúrtak egyet. A héten, szintén a Kossuth téren, a tüntetésen a színpad mellett egy hordót lehetett megütni bottal. A hordó oldalára Orbán Viktor arcképét ragasztották, amire most azt írták a szocialisták, hogy 

az MSZP elítéli az erőszak és erőszakra felhívó cselekmények minden formáját, legyen szó akár akasztófáról akár "hordóról".

Rovatok