Index Vakbarát Hírportál

Renáta rendelte Kínából a mérgező kábítószert, amit a reptéren lefoglaltak

2018. szeptember 21., péntek 14:26 | öt éve frissítve

Csütörtökön halálos méregnek számító kábítószert, fentanilt találtak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában a NAV ellenőrei, egy Kínából érkező, fitneszterméknek feltüntetett dobozban találták.

A rendőrség megtalálta, kié lehetett a csomag, az üggyel összefüggésben a képen látható, 32 éves M. Renátát keresik. A nő 2018. első félévében ismeretlen helyen postai küldeményként saját nevére rendelte Kínából a 506,5 gramm fehér port. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai  viszont rájöttek, hogy a csomag kábítószer-gyanús anyagot tartalmazhat, ezért feljelentéssel átadták a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságnak.

Az ügyben az RRI kábítószer birtoklása miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendőrég szerint a bűncselekménnyel M. Renáta mellett a 24 éves H. József is összefüggésbe hozható, az RRI körözésüket rendelte el.

Az RRI kéri, hogy aki a képen látható nő és férfi jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, írjon az ugyelet@rri.police.hu e-mail-címre, hívja a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság ügyeletét a 06-1-290-3121 telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a Telefontanú 06-80-555-111 ingyenesen hívható számán vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Frissítés szeptember 24-én: A nőt elfogták, a férfi hétfőn feladta magát a rendőrségen, ezért a jogszabályoknak megfelelően felismerhetetlenné tettük a körözési fotójukat és a családnevüket.

Rovatok