Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas lánggal égett egy raktárépület Kelenföldön

2018. szeptember 21., péntek 18:20 | aznap frissítve

Égett a Hengermalom utcánál egy cég - tudtuk meg olvasónktól péntek este hat órakor. Azt írta, folyamatosan érkeznek a tűzoltók, és korlátozzak a környék forgalmát.

Közben megjött a katasztrófavédelem értesítése is arról, hogy egy üresen álló raktárépületben keletkezett tűz Kelenföldön, a Soproni és a Hengermalom út kereszteződésében. A tűzoltók 22 tűzoltóautóval vonultak a helyszínre. A raktár teteje beomlott, és a tűz veszélyeztette a szomszédos épületet.

Hetvennégy tűzoltó tíz vízsugárral és három vízágyúval dolgozott a helyszínen. Az oltást nehezítette, hogy a bontásra ítélt épület tagolt szerkezetű volt.  A 3500-4000 négyzetméteres födémszerkezetében keletkezett tűz. 

Az oltás ideje alatt a Hengermalom úton leállították a villamosforgalmat. Az 1-es villamos csak a Budafoki út/Dombóvári út megállóig közlekedtek, onnan a 103-as busszal lehetett továbbutazni dél felé.

Nem sokkal fél nyolc előtt körülhatárolták a lángokat, majd negyed 9-re a megszüntették a lánggal égést. Nem sérült meg senki. Az igazgatóság eljárást indított a tűz keletkezésének feltárására.

Rovatok