Index Vakbarát Hírportál

Független nyerte a kelevízi és a bihartordai időközi választást is

2018. szeptember 23., vasárnap 20:52

Három független jelölt közül Serdült János Csabát választották Bihartorda polgármesterévé a vasárnapi időközi választáson. A Hajdú-Bihar megyei település 758 választásra jogosult polgára közül 409 adta le szavazatát, mindegyik érvényes volt. 

A három jelölt közül Serdült János Csaba 325, Németi Ferenc 56, Guth Zoltán 28 szavazatot kapott. A Hajdú-Bihar megyei Bihartordán azért kellett polgármester-választást tartani, mert a települést vezető Módos Imre májusban meghalt. 

Időközi választás volt a somogyi Kelevízen is, ahol Ismét Vargáné Balatincz Krisztinát (független) választották meg. A képviselő-testület tagjait is megválasztották a vasárnapi szavazáson. 

Az időközi választásra azért volt szükség, mert a képviselő-testület idén június végén feloszlatta magát, ehhez a polgármester és a képviselők között kialakult feszültség, illetve az vezetett, hogy nem sikerült elfogadni Kelevíz zárszámadását.

A  polgármester-választás győztese 118, míg szintén független vetélytársa, Vida János 64 érvényes szavazatot kapott. A tizenegy független képviselőjelöltből négyen szereztek mandátumot. (MTI)

Rovatok