Index Vakbarát Hírportál

Kövér: Remélem, hogy visszaszorul az aberráltnak nevezhető baloldal

2018. szeptember 27., csütörtök 08:42 | aznap frissítve

Remélem, hogy visszaszorul az aberráltnak nevezhető baloldal, és ha újra a normalitás talajára helyezkedik majd az unió döntéshozóinak többsége, el lehet kezdeni beszélgetni a problémákról: az északi-déli, illetve a nyugati-keleti megosztottságról, valamint a nemzetközi kihívásokról: az önérdekű amerikai politikáról, a feltörekvő Kínáról vagy Afrikáról, amelynek problémája a legközvetlenebbül Európát érinti. Ehhez realista, nyíltan beszélő, polgáraikat tiszteletben tartó politikusok kellenek.

- ezt mondta Kövér László házelnök szerda este az M1 aktuálisnak, ahol a lengyel parlament alsóházának, a szejmnek az elnökével közösen adott interjút. Az interjút a Hvg.hu  szemlézte.

Kövér szerint  az EP-választások eddigi alacsony részvételi aránya cáfolja, hogy létre lehet hozni egy európai identitást a nemzeti identitások helyett. Szerinte az emberek nem is értik és nem érdeklődnek a tőlük távoli dolgok iránt.

Csak saját polgárainknak tartozunk elszámolással

 - mondta Kövér László, ami elég érdekes kijelentés egy jelentős részben uniós pénzekből élő ország politikusától.

Kövér a magyar jogállamiság helyzetét élesen bíráló Sargentini-jelentést az EP-kampány részének tartja, amellyel megpróbálnak beavatkozni a magyar belpolitikába. Kövér szerint a  magyar közvélemény alapvetően sikertörténetnek tartja az uniós csatlakozást, de nem ugyanahhoz az EU-hoz csatlakoztunk, mint amilyennek most látszik.

(Borítókép: Bődey János / Index)

Rovatok