Index Vakbarát Hírportál

Vesztegetés miatt akár 5 évet is kaphat Kökény Attila

2018. szeptember 29., szombat 08:51 | aznap frissítve

Egy nagyjából két évvel ezelőtti ügy miatt kerülhet bajba Kökény Attila, a 2010-es Megasztár második helyezettje. A Bors információi szerint az énekes és barátai nagy mennyiségben hoztak be márkásnak tűnő, de hamis ruhát Törökországból, hogy eladják azokat. Vagyis hoztak volna.

A lap szerint a ferihegyi reptéren a vámtiszteknek feltűnt a sok táska, ezért Kökény Attilát és társait tételes vizsgálatnak vetették alá. Miután a vámosok közölték, hogy a ruhák után vámot kell fizetniük, „a csoport tagjai jobb ötletnek találták, hogy a vámtisztnek fizetnek inkább” – írja a Bors, amely szerint az eset két éve, karácsony környékén történt.

Az énekes ügyvédje, Bölcskei Zsolt a lapnak azt mondta: „Valóban több év óta folyik egy ilyen ügy, melyben ügyfelem is vádlott”, részleteket azonban nem árult el. A hatályos jogszabályok szerint akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető a vesztegetés, ha arra irányul, hogy „hivatalos személy a hivatali kötelességét megszegje, a hatáskörét túllépje, vagy a hivatali helyzetével egyébként visszaéljen.”

Rovatok