Index Vakbarát Hírportál

A KDNP leleplezte a BéeSzeSz-triumvirátust

2018. október 1., hétfő 15:26

Eddig sem volt hiány brüsszelezésben, sorosozásban és ezekkel kapcsolatos konteó-gyártásban a kormányoldalon, de Vejkey Imre KDNP-s képviselő hétfőn mindent belesűrített az ötperces napirend előtti felszólalásába.

Vejkey a beszédet az úgynevezett BéeSzeSz-triumvirátus ténykedésére, illetve az ellenük folytatandó harcra fűzte fel. Maga a képviselő nevezte így a triumvirátust, hallgassa csak meg!

Vejkey az elején és a felszólalása címében elárulta, mire is céloz: a Brüsszel-Strasbourg-Soros kozmopolita triumvirátusra, de az nem derült ki, hogy miért mondja sz-szel Soros György nevét is.

A képviselő arról beszélt, hogy ez a triumvirátus most szerinte ünnepel, mert a Sargentini-jelentésben az álláspontjuk győzött: "a nyílt társadalom megvalósítása az európai őshonos népekkel és nemzetekkel szemben".

Azt hiszik, győztek, és a gyökereinket képező keresztény civilizációt el tudták pusztítani, azt hiszik, megtörtek bennünket.

Vejkey azonban figyelmeztetett arra, hogy tévedtek, mert "nem törik meg a gerincünket", mi magyarok pedig "a magunk útját járjuk", és megvívjuk velük a csatát.

Vejkey részletesebben kifejtette, hogy ez a BéeSzeSz-triumvirátus olyan dolgokat szeretne elérni, mint hogy legalizálják a gazdasági bevándorlást, vagy hogy megszüntessék az illegális határátlépést, "megnyissák a határokat", és ne büntessék az illegális migráció szervezését.

Vejkey a felszólalás végén felszólított mindenkit. hogy "ne hagyjuk, hogy zsarolják Magyarországot, küzdjünk", majd egy bibliai, Pál apostoltól kölcsönzött idézettel zárta:

ne engedd, hogy legyőzzön a rossz, inkább te győzd le a rosszat!

Kocsis Máté is sargentinizett

Hasonló témakörben szólalt fel Vejkey után Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint a Sargentini-jelentés elfogadásával elindult az EP-kampány. A mostani EP-választás szerint minden eddiginél nagyobb téttel rendelkezik. Hizen az a kérdés, hogy a bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes erők lesznek többségben. "Ma még a bevándorláspártiak többségben, meg akarják bélyegezni azokat, akik szembenállnak velük". 

Ráadásul "aktivizálódott a Soros-hálózat ", és "Soros-portálok támadják a miniszterelnököt egyszerű kampányblöffökkel", célzott feltehetően az Átlátszó ra, amely leleplezte Orbán Viktor luxusutazásait. 

Kocsis arról is beszélt, hogy támogatni fogja a Fidesz, hogy bármely EP-képviselő, így az MSZP-s Ujhelyi István is felszólalhasson szerdán a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos magyar parlamenti vitában. Kocsis úgy fogalmazott, hogy Ujhelyi legalább megmagyarázhatja "a hazaárulást", hogy Magyarország ellen adta le a voksát.

(Borítókép: Az Országgyűlés plenáris ülése 2018. október 1-jén. Fotó: Balogh Zoltán/MTI)

Rovatok