Index Vakbarát Hírportál

Nagykőrös önkormányzata kommunistázó határozatban ítélte el a Sargentini-jelentést

2018. október 2., kedd 17:13 | aznap frissítve

A Pest megyei Nagykőrös önkormányzata határozatban ítélte el a Sargentini-jelentést, hogy kiálljanak Orbán Viktor és a kormány mellett.

A határozatról szóló múlt heti előterjesztést beadó polgármester, a fideszes Czira Szabolcs azt írta, hogy a magyar jogállam leépüléséről szóló jelentés valójában "a migránspárti politikusok alattomos bosszúja Magyarország, a demokratikusan megválasztott polgári-keresztény értékrendű magyar kormány és a magyar nép, a magyar emberek ellen”, aminek a célja, „hogy Soros György és a hozzá hű, balliberális képviselők megbüntessék Magyarországot”.

A Népszava szerint a név szerinti szavazáson a határozati javaslatot a teljes Fidesz-KDNP frakció támogatta, az MSZP-s képviselő ellene szavazott, a két jobbikos tartózkodott, míg a független képviselő nem nyomott gombot.

Az indoklásban szerepelt az is, hogy a képviselő-testület az Európai Parlament által elfogadott jelentést "kommunista hangvételű aljamunkának" tartja.

A nagy kommunistázás után járt utána a 444.hu, hogy a város fideszes polgármestere korábban MSZMP-tag volt. Viszonylag rossz időzítéssel, 1987 végén lépett be a kommunista állampártba.

A fideszes többségű nagykőrösi önkormányzat egyébként korábban is bekerült a sajtóba egy bátor kiállás miatt. 2015-ben annak ellenére szavaztak meg 3 millió forint jutalmat a polgármesternek, hogy Orbán Viktor arra utasította a kormánypárti polgármestereket és alpolgármestereket, hogy ne csináljanak ilyet. Miután az Indexen megjelent a hír a többmilliós bónuszról, az önkormányzat közleményt adott ki, amelyben jelezték, hogy a pénzt jótékony célra fordítja majd a polgármester.

De az is Nagykőrös volt, ahol annyira túlpörgött a kormánypárti agymosás, hogy az önkormányzati lapban azt hazudták, hogy Soros György emberei újságírókat és rendőröket vernek Budapesten. A fideszes polgármester egyébként Alapszervi Információ Felelős volt az MSZMP-ben, vagyis a hangulatjelentésekért volt felelős.

Rovatok