Index Vakbarát Hírportál

Naponta több száz idős embert hívtak fel az unokázós csalók

2018. október 2., kedd 11:25 | aznap frissítve

Három embert fogtak el a XVIII. kerületi rendőrök unokázós csalás miatt. A Police.hu azt írja: a 36 éves D. Henrietta naponta több száz telefonszámot hívott fel, legtöbbször a hívott fél unokájának adta ki magát, és milliókat kért azzal az indokkal, hogy balesetet okozott. A nő másik meséje az volt, hogy kórházban van, ezért egy jó barátja megy el a pénzért. 

Közben 39 éves társa, B. Gyula telefonon irányította a taxisként dolgozó, 32 éves M. Róbertet, aki a megadott címre elment a megbeszélt összegért. 

A rendőrségen egy idős nő tett bejelentést szeptember 19-én. Tőle közel másfél millió forintot csaltak ki. D. Henrietta ezúttal unokahúgként jelentkezett az idős asszonynál, és sírva kérte tőle a pénzt. Az idős nő elhitte, hogy a családtagjával beszél, és át is adta a taxisnak a borítékba tett 1 millió 200 ezer forintot. 

A rendőrök a három embert  október 1-jén fogták el. A három gyanúsított több hónapon keresztül, több száz hasonló csalást követett el, az ügyek felderítése folyamatban van. Előterjesztést tettek mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatására 

Rovatok