Index Vakbarát Hírportál

Két magyar milliárdos magángépe közeledik London felé, melyiken ül Orbán?

2018. október 4., csütörtök 20:30 | aznap frissítve

Nemcsak az az ismeretlen hátterű, osztrák papírokkal rendelkező magánrepülőgép landolt Londonban csütörtökön, amely jellemzően ott szokott feltűnni, ahol Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor miniszterelnök barátja is, hanem Csányi Sándor bankvezér gépe is az Európa Liga-mérkőzés helyszínére tartott, ahol a Mol Vidi a Chelsea-vel játszik.

Az RTL híradója szerint a két gépben közös, hogy Orbán Viktor mindegyiken repült már.

Az előbbi luxusgépen például Orbán többször is Garancsi István Mol Vidi tulajdonos és milliárdos vendégeként repült, hogy hódolhasson futballszenvedélyének. Ez a gép akkor indult csütörtökön Londonba, amikor a magyar kormányfőnek programja volt Magyarországon.

Csányi gépét is többször használta már Orbán, ez a repülő délután háromkor indult Budapestről. Havasi Bertalan államtitkár nem árulta el a lapnak, hogy Orbán Viktor elutazott-e, és ha igen, mivel.

A mérkőzés közben a tévé megmutatta a magyar kormányfőt, így a kérdésre választ kaptunk. Ott ült még Csányi Sándor és Schmidt Máriát is felfedezni véltük a nézőtéren, Orbán Viktor előtt ülve.

A miniszterelnök hétfőn a parlamentben ezzel kapcsolatban feltett kérdésekre válaszolt, amikor felmerült, hogy egy, az állami megbízásokból meggazdagodott ember nagy értékű ajándékaként, vendégeként járogat világszerte focimeccsekre, erre azt mondta, hogy 30 éve eljár sporteseményekre, és azt mondta, ezen a héten is elmegy, ha teheti.

Rovatok