Index Vakbarát Hírportál

Női vasútőrt bántalmazott a részeg utas

2018. október 10., szerda 11:15 | aznap frissítve

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emeltek egy 36 éves délegyházi férfi ellen, aki tavaly december 23-án éjjel ittassága miatt elaludt a vonaton, majd a végállomáson őt felébresztő női vasútőrt bántalmazta - közölte a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség.

A 36 éves délegyházi férfi 2017. december 23-án az éjszakai órákban erősen ittas állapotban  elaludt a vonaton. Éjfél körül a végállomáson, Kunszentmiklóson a női vasútőr ébresztette fel, kérte, hogy hagyja el a vonatot. A vádlott hangosan és durván szidalmazta a nőt, aki a váróterem felé kísérte. A férfi vissza akart szállni a vonatra, a vasútőr azonban elállta az útját. A vádlott ekkor hangoskodva a szerelvény eleje felé indult, és kezével a vonat oldalát ütögette. Felszállni nem tudott, mert a forgalmista közben lezáratta a vonatot.

A vádlott ekkor káromkodva és az ajtókat csapkodva bement a váróterembe, majd amikor ismét ki akart menni a peronra, rácsapta az ajtót a vasútőr jobb kezére, amitől az elzsibbadt - folytatódik az ügyészségi közlemény.

A vádlott még ekkor is szidta az őt követő vasútőrt, felé köpött, a kezével a nő felé csapott, és jobb lábával bele akart rúgni. Ez nem sikerült neki, mert a vasútőrnő kivédte a rúgást és az ütést is. A lendülettől azonban a vádlott kibillent az egyensúlyából, és hátra esett. A nő fel akarta segíteni, de a vádlott még ekkor is többször felé rúgott, rúgásai ezúttal sem találták el a Linda nyomozót megvető ügyességgel hátraszökkenő sértettet.

A vonatkísérő munkakörben dolgozó vasútőr jelvénnyel, azonosítóval ellátott formaruhában és láthatósági mellényben teljesített szolgálatot, azaz, próbálta biztosítani a közösségi közlekedés zavartalanságát.

A büntetett előéletű férfit az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja és vele szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Rovatok