Index Vakbarát Hírportál

Demeter Márta elindul az LMP társelnöki posztjáért

2018. október 12., péntek 13:06

Demeter Márta az egyedüli jelölt a Szél Bernadett távozásával megüresedő LMP társelnöki posztra, személyéről az október 20-ai részleges tisztújító kongresszuson dönt a párt.

A jelölést és a részleges tisztújító kongresszus összehívását is Szél Bernadett korábbi társelnök-frakcióvezető lemondása tette szükségessé, valamint kilépése az LMP-ből.

Demeter Márta az előző parlamenti ciklust az MSZP képviselőjeként kezdte, majd kilépett a frakcióból, és később az LMP-frakcióhoz csatlakozott. A párt nyáron vette fel tagjai közé. Az LMP másik korábbi társelnöke, Hadházy Ákos is elhagyta már a frakciót és szintén független képviselőként politizál. A választások után kilenc fővel megalakult képviselőcsoport így jelenleg hattagú.

Kanász-Nagy Máté közölte, az LMP Ungár Pétert jelöli az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságába. A párt egy elnökségi tagot is választ, miután Angyal Károly ismét pártigazgató lesz. A pozícióra szintén egyetlen jelölt pályázik: Kis-Szeniczey Kálmán agrármérnök, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja. (MTI) 

    

Rovatok