Index Vakbarát Hírportál

Tarlósnak belső spirituális igénye, hogy legyen legitimációja

2018. október 12., péntek 09:40

A főpolgármesteri címért újrainduló Tarlós István az ATV Start című műsorában reagált arra, hogy az Index olvasói toronymagasan Puzsér Róbertet hozták ki győztesként vele szemben egy szerdai szavazós posztban. 

"Ha bárki azt hiszi, hogy engem az ilyenek zavarnak, az rossz pályán mozog. Hadd mondjak egy példát erre 2010-ből: egy héttel a választás előtt volt egy ilyen televíziós szavazás, ahol megkérdezték Horváth Csaba szocialista képviselőkollégámat és engem, és fölényesen Horváth Csaba nevét írták ki győztesként. Majd egy héttel később Horváth Csaba minden idők legnagyobb különbségével veszített" - mondta, de kijelentette, hogy ennek ellenére nem biztos a győzelmében. 

Tarlós elmondta, személyesen nem ismeri Puzsért, de szívesen nézi a műsorait, és a világon semmi baja nincsen vele. "A szakmájában nagyon tehetséges. A városvezetés az egy másik szakma, azt sem lehet máról holnapra megtanulni" - mondta. 

Tarlós a műsorban elmondta, hogy ragaszkodott ahhoz, hogy maradjon a közvetlen főpolgármester-választás, ez volt a feltétele az újraindulásának.

Hozzá vagyok szokva, egyébként is egy belső spirituális igényem, hogy legyen legitimitása annak a pozíciónak, amit sikerül elfoglalnom Isten és a nép akaratából

- mesélt a választással kapcsolatos elképzeléseiről. 

Tarlós szerdán jelentette be, hogy újraindul a főpolgármesteri székért. 

Rovatok