Index Vakbarát Hírportál

Gémesi: Ne vigyenek ennivalót, ne adjanak pénzt a hajléktalanoknak

2018. október 20., szombat 14:57

Miután kedd este Gödöllőn előállították, és szerdán már bíróság elé is állítottak egy hajléktalan férfit (elsőként az országban), Gémesi György gödöllői polgármester egy videót posztolt a Facebook falára, amiben azt mondja, hogy ne adjanak ételt és pénzt a hajléktalanoknak, vette észre a 24.hu.

Gémesi a gödöllői hajléktalanszálló vezetőjével beszélget a videóban, amiben elhangzik, hogy a 20 ezer forintos szabálysértési bírság befizetésére kötelezett egykori mérnök a szállón lakott korábban, nappal pedig a melegedőben ellátást is kapott. Gémesi azt mondja, hogy a férfinak

a prolémája pedig nyilván az volt, hogy vannak szabályok.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Gémesi: Ne vigyenek ennivalót, ne adjanak pénzt a hajléktalanoknak

A gödöllői polgármester szerint az új jogszabály jó, de néhol még túl puha is.

3377 · Oct 20, 2018 02:57pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Az intézményvezető erre azt feleli, hogy "így van", majd hozzáteszi, hogy 24 szálláshelyük van, ebből 4 üres. Mint mondja, felkészültek arra, hogy azok, akik be akarnak menni a szállóra, megfelelő ellátást kapjanak.

Gémesi szerint a törvény nem általában a hajléktalanokra, hanem az utcán életvitelszerűen tartozkodó hajléktalanokra vonatkozik, majd bemutat egy hat éve a szállón élő férfit.

Akik nem hajlandóak tudomásul venni, hogy vannak szabályok, azoknak a megfelelő jogszabályok alapján a rendőrségi intézkedésnek alá kell vetniük magukat

mondja Gémesi, aki szerint az új jogszabály jó, de néhol még túl puha is.

Azt kérem mindenkitől, ne vigyenek ennivalót, ne adjanak pénzt, a kocsmában köt ki, bort vesznek belőle. Az utcán való életvitelszerű tartózkodás pedig olyan közegészségügyi problémákat jelenthet, amiket senki nem akar.

Gémesi szerint Gödöllőn van hely a hajléktalanoknak, akiket kiváló szakemberek várnak. Arról azonban a több mint hatperces videóban nem esik szó, hogy az elítélt férfi azt állította, azért nem akar bemenni a szállóra, mert ott rendszeresek a konfliktusok, verekedések, és lopnak is. 

A férfi kirendelt védője az ítélethirdetés után egyébként más leírást adott a férfiról. Azt mondta, a férfit ismerik Gödöllőn,

vannak, akik visznek neki néha ételt, egyáltalán nem egy problémás személy. Korábban mérnökként dolgozott, de elvesztette a lakását. Nagyon rossz fizikai állapotban van.

Nyitókép: Bődey János/Index

Rovatok