Index Vakbarát Hírportál

A Jobbik bojkottot hirdetett a közmédiával szemben

2018. október 24., szerda 12:06

A Jobbik a közmédiát ostorozta a parlamentben, és bojkottot hirdetett ellene. Dömötör Csaba államtitkár már alig tudja megkülönböztetni Gyurcsány és egy jobbikos felszólalását.

A Jobbik új kommunikáció vezetője, Mirkóczki Ádám is felszólalt napirend előtt. Ő a Jobbik október 23-i akciójáról, a közmédia székháza előtt tartott tüntetésről azt mondta: "sosem fizettünk sem szavazóknak, sem tüntetőknek, sem rongálóknak". Ezzel Volner János egykori Jobbik-alelnök kijelentésére reagált, aki felbérelt jobbikosokról posztolt a tüntetés után.

Szerinte a tüntetés belefért a a véleménynyilvánítás szabadságába, és számon kérte a fideszeseken, hol volt a rendőrség, amikor a Fidesz "fizetett emberei" rongálták a plakátokat a kampányban.

Mirkóczki azt mondta, az MTVA-ban sugárzott híradás " nem objektív, nem kiegyensúlyozott, nem tényszerű", és nem közszolgálat, ami ott történik. Mirkóczki azt is bejelentette, hogy

tovább ehhez nem asszisztálunk: bojkottot hirdetünk,

és kérik az ellenzék többi részét, hogy ne asszisztáljon tovább ehhez "a hazug, gusztustulan" dologhoz, amit az MTVA művel. 

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta, hogy Mirkóczki felszólalásáról A Terror Házában található "átöltözés terme" jut eszébe. Itt mutatják be,

hogyan lett a kis nyilasokból komcsi kollaboráns, ez jut eszünkbe, ha a Jobbikra gondolunk.

Szerinte ma már nem könnyű feladat Gyurcsány vagy a Jobbik felszólalásai között különbséget tenni. Mindezt alátámasztja szerinte, hogy a DK és a Jobbik is ellenállást hirdetett, "együtt is tarthatták volna a két párt kongresszusát". Dömötör még odaszúrt egyet azzal h ogy sosem gondolta volna, hogy a Jobbik lesz az, amely "beszivárog az SZDSZ által üresen hagyott résekbe".

Dömötör ezzel arra utalt, hogy a Jobbik elnöke "szolgalelkűzte a magyarokat", és a Jobbik a határon túli magyarokat olyan indiánokhoz hasonlította, akiket üveggyöngyért meg lehet venni.

Márpedig szerinte azok a szolgalelkűek, akik eladták magukat egy oligarchának (utalás Simicska Lajosra, amikor Simicska már nem a Fideszt, hanem a Jobbikot támogatta),vagy például polgármesterré segítették Gyurcsány jelöltjét egy kerületi választáson (utalás a rákospalotai időközi választásra, ahol a Jobbik nem állított jelöltet, de nem támogatta a baloldal jelöltjét) . 

Rovatok