Index Vakbarát Hírportál

Véradáson támadt rá kollégájára egy orvos az ajkai kórházban

2018. október 24., szerda 20:17 | öt éve frissítve

A véradók előtt alázta meg, majd bántalmazta beosztottját egy orvos az ajkai Magyar Imre Kórházban szombaton, elmondása szerint azért, mert egyszerűen képtelen együtt dolgozni a nővérrel – derült ki az RTL szerdai híradójából.

Szombat délután az egyik ajkai gyár dolgozóinak rendeztek véradást, az utolsó körben érkezők azonban a procedúra mellett azt is átélhették, hogy az orvos megtámadta az egyik nővért, aztán ki is küldte őt a szobából. Az egyik szemtanú Facebookon arról írt, hogy az orvos többször megütötte, aztán fel is lökte a nővért, ezt pedig az RTL-nek is megerősítette.

Az RTL az ügyben megkereste a véradást vezető orvost, aki nem tagadta a történteket, de azt hozzátette, hogy az előzmények ismerete nélkül a szemtanúk máshogy értelmezhették a helyzetet.

Mint mondta, nagyon sajnálja, hogy nem tudott uralkodni magán, de egyszerűen képtelen együtt dolgozni a nővérrel, a régóta halmozódó feszültség pedig így tört ki belőle. Hozzátette, fizikailag nem akarta bántalmazni kollégáját, egyúttal pedig bocsánatot kért a véradóktól, amiért végig kellett nézniük a jelenetet.

Az RTL értesülései szerint a kórházban belső vizsgálat indult az ügyben, ezzel kapcsolatban pedig kérdéseket is küldtek a kórház igazgatójának, de választ egyelőre még nem kaptak rájuk. Nem ez egyébként az első különös eset az ajkai kórházból:  szeptember közepén minden orvos felmondott az intenzív osztályon, ahonnan korábban nővérek is mentek már el. Az orvosok távozásával kapcsolatban az állam többek között azt jelezte, hogy túl magas béreket kértek.

Frissítés csütörtökön 14 órakor: Az ajkai kórház főigazgatója, Nagy Zoltán az Indexet arról tájékoztatta, hogy az eset egy gyár területén, egy szervezett véradáson történt, tehát nem a kórház területén. Elmondása szerint belső vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, mivel nagyon súlyosnak tartja a vádakat, azonban szerinte, amit eddig megtudott, nem sok hasonlóságot mutat a nyilvánosságra került információkkal - erről azonban a vizsgálat lezárultáig nem kívánt más részletetet nyilvánosságra hozni.

Rovatok