Index Vakbarát Hírportál

Megnevezték a szexuális zaklatással gyanúsított milliárdost

2018. október 25., csütörtök 18:23

Egy munkáspárti politikus, Peter Hain a Lordok Házában tartott beszédében nevezte meg a Sir Philip Green milliárdos üzletembert, akit öt alkalmazottja vádol szexuális zaklatással, és rasszizmussal – írja a The Gurdian. A munkáspárti politikus, Peter Hain azt mondta, hogy kihasználva a parlamenti privilégiumát kötelességnek érezte, hogy nyilvánosságra hozza az üzletember kilétét.

Hain szerint az üzletember megnevezése egyértelműen a "közérdeket" szolgálja.

A beszédében azt is elmondta, hogy az egyik áldozattal személyesen is felvette a kapcsolatot, akit a befolyásos üzletember pénzzel és titoktartási szerződéssel hallgattatott el – idézi a lap.  

Az ügy előzménye, hogy korábban a Sir Terenc Etherton, a második legmagasabb rangú brit bíró  megtiltotta a Daily Telegraph nevű brit lapnak, hogy nyilvánosságra hozzon egy cikket, amiben egy meg nem nevezett üzletembert öt alkalmazottja szexuális zaklatásával és rasszizmussal vádolt. A titoktartási szerződések miatt a lap viszont csak törvénysértés árán nevezhette volna meg milliárdost.

A Telegraph korábban arra hivatkozott, hogy az ügy új lendületet adhatna a #MeToo kampánynak. A tiltás egyébként továbbra is érvényben van, azonban Peter Hain nyilatkozatát szinte a teljes brit média átvette.

Sir Philip Green az Arcadia Group vezérigazgatója, hozzá tartozik többek között a Topshop és Dorothy Perkins divatcég is.

(The Gurdian)

    

Rovatok