Index Vakbarát Hírportál

Több mint két kiló kokainnal buktak le dílerek Budapesten

2018. október 31., szerda 06:11 | aznap frissítve

Egy bolgár, egy szerb és egy magyar férfit fogtak el a rendőrök Budapesten, akiknél 51 millió forint értékű kokaint találtak, írja a Police.hu. A Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

A 63 éves bolgár Sz. I. Ivanov hétfőn délben egy fővárosi kávézóban találkozott az 53 éves szerb H. Ahmettel és a 63 éves Cs. Lászlóval. Rövid megbeszélés után távoztak, majd 4 óra múlva visszatértek ugyanoda.

A kávézóba Cs. László egy pénzzel teli papírtasakkal érkezett, amelynek tartalmát a két külföldi ellenőrizte. H. Ahmed a tasakot átvette, majd a parkolóban lévő autójában elrejtette.

A kocsiból egy szatyrot vett elő, amiben több mint egy kiló kokain volt, és azt átadta Sz. I. Ivanovnak és Cs. Lászlónak. A rendőrök ekkor lepték meg őket.

A szatyorban lévő 1054 gramm kokain mellett a bolgár férfi kabátja alól további 232 gramm kokain került elő. H. Ahmet ezután a nyomozóknak megmutatta az autójában lévő, speciálisan nyíló rejtekhelyet, amelyből további 1054 gramm kokain, valamint a korábban átadott 39 600 euró került elő.

Az akció során lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül 51,5 millió forint. A rendőrök az elfogott férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Rovatok