Index Vakbarát Hírportál

Németh Szilárd az ügyészséghez fordult a Migration Aid párttá alakulása miatt

2018. november 6., kedd 12:13 | aznap frissítve

A Fidesz bevándorlásellenes kabinetje közérdekű bejelentéssel fordult a legfőbb ügyészhez a Migration Aid párttá alakulásával összefüggésben – közölte Németh Szilárd kabinetvezető kedden a Legfőbb Ügyészség előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Az MTI tudósítása szerint a kormánypárti politikus a legfőbb ügyészhez fordult azzal, hogy  vizsgálja meg, törvényesen működik-e a párttá alakuló, „Soros által kitartott, bevándorlásszervező, magát civilnek nevező” Migration Aid.

Németh Szilárd felidézte: maga a szervezet vezetője jelentette be augusztus végén, hogy Éjjeli Őrség néven párttá alakulnak, és továbbra is folytatni kívánják bevándorlást szervező tevékenységüket. A szervezet közölte, hogy a bevándorlási különadó kényszeríti őket a lépésre, miután a kormány kezdeményezésére bevezették a külföldről kapott adományok 25 százalékos különadóját, amellyel a migrációt segítő szervezeteket sújtanák. Pártként ez az adó nem vonatkozna rájuk.

Németh szerint ezen szervezeteknek, amelyek Soros György „csíkzsebéből kandikálnak elő", minden egyes lépésük arról szól, hogy egyre több bevándorlót tudjanak behozni Európába.

Az illegális migráció megszervezése bűncselekmény volna, és bár a kormányból hallhatók ilyen vádak a Migration Aiddel kapcsolatban, eljárás a szervezettel szemben – amely a menekültek humanitárius megsegítésére jött létre – nem indult.

A Fidesz alelnöke törvénytelennek tartja a Migration Aid párttá alakulását. „Ha adófizetési kötelezettsége van bármely magyar munkavállalónak, munkaadónak vagy vállalkozónak, akkor Soros György sem húzhatja ki magát ez alól” – jelentette ki Németh Szilárd.

Igaz, korábban Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón elmondta: a finanszírozási szabályok sokkal szigorúbbak, mint a civil szervezetekre vonatkozók, ezért semmi akadálya, hogy a Migration Aid is megpróbálkozzon párttá alakulásával.

Ennek ellen kell állni – hangoztatta Németh Szilárd. Közölte: a bevándorlásellenes kabinet folytatja a „Soros-pénzek" követésére irányuló monitoringtevékenységét. Az tapasztalható ugyanis, hogy a Soros-pénzek" előbb-utóbb mindig valamilyen bevándorláspárti erőnél kötnek ki – fűzte hozzá.

Rovatok