Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány nem zárta ki, hogy néhol együttműködjön a Jobbikkal

2018. november 7., szerda 15:30

Minél előbb találni kell egy ellenzéki főpolgármester-jelöltet a jövő évi önkormányzati választásra – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Egyértelművé tette, hogy azt szeretné, ha Tarlós Istvánnal szemben egyetlen ellenzéki jelölt állna fel.

Ebből következően nem tartja szerencsésnek, hogy most az ellenzék egyes szereplői jelölteket keresnek egy lehetséges előválasztásra.

Előbb eldönteni, hogy legyen előválasztás, utána keresgetni hozzá a jelölteket, ez maga az agyrém

- mondta Gyurcsány az MSZP-Párbeszéd által szorgalmazott ötletről, bár hozzátette, hogy nincs ellenére a dolog, felőle megrendezhető. De nem látja be, hogy a "magukat komolyan vevő pártvezetők" miért nem tudnak leülni, és egyetlen jelöltben megállapodni.

Gyurcsány az önkormányzati választási felkészülésről azt is mondta, hogy a legtöbb településen is valamilyen módon együtt kell működniük az ellenzéki indulóknak. Szerinte minden 10 ezer lakosnál nagyobb helységben meg kell állapodnia az ellenzéknek, a lakosokat pedig tájékoztatni kell arról, hogy kiket javasolnak.

Gyurcsány szerint helyben nagyon változatos megoldások lesznek, nem zárta ki, hogy helyi szinten jobbikos jelöltekkel is együttműködjenek. Elmondta, hogy problémásnak tartja a Jobbikot továbbra is, mert nehéz kiismerni, mit képvisel a párt. Ugyanakkor

lehet, hogy egyik helyen, dacára annak, hogy jobbikos a polgármester, azt mondják az ellenzékiek, hogy nem indulunk el vele szemben.

A DK őszi tüntetéssorozatáról, amelynek elmondása szerint az első fele befejeződött, Gyurcsány Ferenc azt mondta: fenn kell tartani az országban az ellenállás eszméjét.

Rovatok