Index Vakbarát Hírportál

Hiába az enyhe idő, szombattól téli üzemmódra vált a közútkezelő

2018. november 8., csütörtök 17:18

Az enyhe novemberi időjárástól függetlenül szombattól az ország teljes területén téli üzemmódra vált a Magyar Közút Nonprofit Zrt., tájékoztatott a cég. A 19 megyei igazgatóságon, 93 mérnökségen és a központi irányításban is 24 órás szolgálatra állnak át a szakemberek. A következő hónapokban csaknem 4100-an dolgoznak váltott, 12 órás műszakokban a téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján.

Télen a társaság elsődleges feladata a hóeltakarítás és a síkosságmentesítés. A közútkezelő a 2018-2019-es téli szezonban az országos közúthálózaton

Ezek mellett idén is nagy hangsúlyt fordítanak a megelőző védekezésre. Azon az 520 kilométernyi útszakaszon, ahol nagyobb a hófúvások előfordulási lehetősége hófogórácsokat és hálókat helyeznek majd ki. Elsősorban a forgalmas autópályákon, autóutakon és főutakon preventív jellegű sózást is végeznek majd.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. országszerte csaknem 32 ezer kilométernyi útszakaszon felel a téli hóeltakarításért és síkosságmentesítésért, írja az MTI. Először az autópályákon, autóutakon és főutakon, majd a felüljárókon és hidakon kezdik majd meg a beavatkozást, ezt követik a településeket összekötő mellékutak, alacsony forgalmú bekötőutak.

Rovatok