Index Vakbarát Hírportál

Az MSZP döntött a főpolgármester-jelölti előválasztásról

2018. november 10., szombat 16:19

"Az MSZP Országos Választmánya szombati ülésén megtárgyalta és elfogadta a főpolgármester-jelölt előválasztás útján történő kiválasztásának kereteit. Ennek alapján az MSZP nyitott minden demokratikus elkötelezettségű párttal, szervezettel, civil jelölttel egy közös versenyben a választók döntésére bízni, a főpolgármester-jelölt személyét. Az előválasztással kapcsolatos szervezési és lebonyolítási feladatokat az Országos Választmány, a párt budapesti szervezetére bízta" - írja közleményében a szocialista párt.

Az MTI pedig arról számolt be, hogy az MSZP és a Párbeszéd közös listát állít az 2019. májusi európai parlamenti (EP-) választásra, az Európa-párti erők szövetségéhez várják további pártok, civil szervezetek, szakszervezetek csatlakozását.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, frakcióvezetője szombaton Budapesten az MSZP választmányi ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a magyar választópolgárok döntő többsége támogatója Magyarország európai uniós tagságának. Hozzátette: azért küzdenek, hogy azok az erők, amelyek az EU szétverésén dolgoznak, minél kisebb arányban tudják befolyásolni az uniós döntéseket.

Az ellenzéki politikus szerint a Fidesz olyan Európa-politikát választott, amely az együttműködés szétfeszítéséről szól, populista, szélsőséges erőkkel szövetkezik, aminek semmi más célja nincs, mint saját hatalmának megszilárdítása.

Tóth Bertalan bemutatta a választási szövetség szimbólumát, amelyet egy kitűzőn viselt és mögötte egy molinón is látható volt. A pártelnök a szív alakú logóról azt mondta, ez a szív azt fejezi ki, hogy Európa szíve Magyarország, és Magyarország szívébe fogadta Európát. Kérdésre elmondta, később állapodnak meg arról, hogy a közös listán kik szerepelnek. Hozzátette, a lista összetételéről az MSZP elnöksége és a választmány január végén dönthet, február második felében pedig az MSZP kongresszusa hagyhatja jóvá.

Rovatok