Index Vakbarát Hírportál

Olaszországban fosztották ki a Budapestre érkezett gép csomagjait

2018. november 10., szombat 08:49

A budapesti Liszt Ferenc repülőtéren gyakori poggyászfosztogatások megállítása érdekében a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) folyamatos ellenőrzéseket tart, olvasható a police.hu-n. Azt írják, hogy 2018-ban több mint 5000 repülőgép csomag rakodását kísérték figyelemmel. A Róma-Budapest között közlekedő járaton már korábban is több lopás történt, csütörtökön is több felfeszített bőrönd érkezett meg az olasz fővárosból, ám ennek az ügynek az elkövetőit sikerült Olaszországban elfogni.

Az RRI nyomozói a november 8-án Rómából induló gépre feladtak egy bőröndöt, amiben készpénzt helyeztek el, előtte feljegyezve a bankjegyek sorszámát. A gép érkezése után észrevették, hogy a pénz hiányzik. Ezt követően ellenőrizték a csomagokat Budapesten pakoló munkásokat, náluk azonban nem találták meg a pénzt. Értesítették az olasz hatóságokat, akik ellenőrizték a helyi munkásokat, akiknél megtalálták a pénzt.

A rendőrségi csomagon túl az olasz rakodók összesen 9 csomagot nyitottak fel, az ezekből ellopott értékeket is megtalálták náluk a rendőrök.

 A poggyászfosztogatásról az Indexen is többször írtunk már, egy rakodómunkás elmondta nekünk, hogyan zajlik a lopás és azt is, hogy miért nem lehet arra számítani, hogy a probléma a közeljövőben megszűnik.

A rendőrség arra hívta fel a figyelmet, hogy a csomagok felnyitása nemzetközi jelenség, ezért azt tanácsolják a légi közlekedéssel utazóknak, hogy műszaki cikkeket, készpénzt, ékszereket ne hagyjanak a feladott poggyászukban. Értéktárgyaikat akár az utolsó pillanatban is vegyék ki a csomagjukból, ha kiderül, hogy azt a repülőgép rakterében fogják elhelyezni.

Rovatok