Index Vakbarát Hírportál

Egy nő és három gyerek volt a felgyújtott házban

2018. november 16., péntek 12:11

Elfogtak egy fiatalkorút, aki a gyanú szerint társával rágyújtotta a házat egy nőre és három gyerekre tavaly a Nógrád megyei Dejtáron. A tizenhét éves fiú ellen emberölés kísérlete miatt nyomoznak, társát már a bűncselekmény elkövetése után letartóztatták. Mindezt a rendőrség közölte az MTI-vel.

A most elfogott fiú 21 éves társa tavaly augusztus 7-én éjszaka felgyújtott egy udvari melléképületet, amelynek a tetőszerkezete leégett. Öt nappal később az akkor 16 éves fiúval a családi ház bejárati ajtaja előtt különböző gyúlékony anyagokat halmozott fel, azokat és az ajtó melletti bejárati ablakot leöntötték és meggyújtották.

A házban lévő nő és három kiskorú gyermek egy másik ablakon menekült ki a lángok elől.

A szakértői vélemény szerint a házban lévők élete közvetlen veszélyben volt, és a tűz a szomszédos épületekre is átterjedhetett volna.

A fiatalkorú gyanúsítottat a napokban fogták el, őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A 21 éves férfit még az esetet követően, 2017. szeptember 5-én letartóztatták, ő jelenleg más, vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt jogerős szabadságvesztését tölti.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság mindkettejük ellen emberölési kísérlet és közveszélyokozás miatt indított büntetőeljárást.

Rovatok