Index Vakbarát Hírportál

DK: Megsemmisült a tűzben a könyvelésünk

2018. november 19., hétfő 13:58 | aznap frissítve

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke hétfőn sajtótájékoztatót tartott a szombaton leégett irodájukkal kapcsolatban, amit élőben adtak a Facebook-oldalukon. Mint ismert, a párt abban a Teréz körúti épületben bérelt irodákat, aminek a tetőszerkezete szombaton lángra kapott. A tűz leginkább a párt irodáiban tett kárt.

Molnár azt mondta, ma már beengedték őket az épületbe, ahol azt látták, hogy semmi sem maradt, vagy elégett, vagy azért semmisült meg, mert a tető gerendái ráestek, vagy a tűzoltás során víz érte. Mint mondta, a tűzoltóság egyelőre nem tudja, hogy van-e összefüggés a földszinten kigyulladt szagelszívó és a tetőtérben bekövetkezett tűz között. 

Mint mondta, a jó hír az, hogy a DK szerverei nem ebben az épületben voltak, így az adataikban semmi kár nem keletkezett. 

A könyvelésünk, az irataink, a különböző pénzügyi papírjaink is mind megsemmisültek

- mondta Molnár Csaba, aki hozzátette, hogy szerencsére az Állami Számvevőszéknek a választás után indult eljárása majdnem a végéhez ért.

Minden adat, ami az ÁSZ-nak kellett, az ott van ÁSZ-nál.

A rossz hír pedig az, hogy az irodákban nemcsak számítógépek és iratok semmisültek meg, hanem kortárs művészeti alkotások is; az összes aláírásgyűjtési papír, amit a közvetlen főpolgármesterválasztásért és az Európai Ügyészséghez csatlakozásért gyűjtöttek, ez több tízezer aláírást jelent; valamint 30 dolgozójuk, önkéntesük személyes tárgyai, köztük karácsonyi ajándékok, sportolói érmek, stb.

Molnár hozzátette, köszönik a felajánlásokat a Párbeszédnek és az MSZP-nek, akik helyet ajánlottak fel nekik, de nem fogadják el, mert más megoldást kell találniuk, amíg ez sikerül, addig a Képviselői Irodaházban fognak dolgozni. És köszönik a pénzbeli adományokat is, amire nagy segítségük van, ugyanis a biztosításért járó kártérítés hónapokig tartó procedura lesz.

Rovatok