Index Vakbarát Hírportál

Fenyegeti családtagjait a békásmegyeri gyilkosság gyanúsítottja

2018. november 23., péntek 17:24 | aznap frissítve

Előre kitervelt emberölés miatt elrendelték annak a 67 éves férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szerdán több lövéssel megölt egy nőt Békásmegyeren, a Virág utcában - közölte a Budai Központi Kerületi Bíróság.  A gyanúsított letartóztatása december 23-ig tart.

A gyanúsított a gyilkosság után autójával elmenekült, majd magát is meg akarta ölni, részegen kapták el az autójában a rendőrök. Az ügyészség a gyanúsított letartóztatását, míg a védő bűnügyi felügyelet elrendelését indítványozta. A bíróság megállapította, hogy a megalapozott gyanú fennáll, azt a tanúvallomások, a lefoglalás, valamint a rendőri jelentések támasztják alá.

A bűncselekmény súlya jelentős, 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. Erre, valamint az elkövetés brutalitására való tekintettel a bíróság úgy ítélte meg, hogy fokozottan fennáll a szökés veszélye nála.

A bíróság szerint a gyanúsított a bizonyítást veszélyeztethetné, a büntetőeljárásban részt vevőket vagy más személyeket jogellenesen befolyásolhatná.

A bűnismétlés veszélye is fennáll, "tekintettel a gyanúsítottnak a családtagjai részére tett fenyegető nyilatkozataira" - írja a közlemény.  A bíróság a védő indítványával kapcsolatban megállapította, hogy a bizonyítás veszélyeztetése annak ellenére fennáll, hogy már több nyomozási cselekményt elvégeztek.

Az gyilkosság okairól ebben a cikkben olvashat többet

Az RTL Klub pénteki riportja alapján az áldozat egy 56 éves óvónő volt, aki dolgozni indult, amikor lelőtték. A nő férje beszélt a híradónak az esetről, és megerősítette, hogy az indíték bosszú lehetett azért, amiért a gyanúsított egyetlen életben lévő rokona, a lánya hozzájuk költözött, mikor összeköltözött a barátjával. 

Azt mondta, okos, de akaratos embernek ismerték a gyanúsítottat. A két család eleinte jóban volt egymással, de a gyanúsított feleségének másfél évvel ezelőtti halálakor kicsúszott a talaj a lába alól. A férj szerint azért a feleségét ölhette meg, mert tudta, a fia nagyon kötődik az édesanyjához. 

Rovatok