Index Vakbarát Hírportál

Novemberi eső után kopogós mínuszok

2018. november 24., szombat 15:04

A hétvége folyamán egy mediterrán ciklon miatt sok csapadék eshet, jövő hét közepétől jönnek a keményebb hidegek – derül ki az Időkép és az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. 

Vasárnap nyirkos, felhős reggelre ébredhetünk, és fokozatosan egyre nagyobb területre terjed majd ki az eső, a legtöbb az északi és keleti országrészben hullhat. A legtöbb csapadék nyugaton, északnyugaton valószínű, a szél viszont csak gyengén fújdogál majd. A hőmérséklet még pluszban, hajnalban 1-5 fok, délután 5 és 14 fok között alakulhat. 

Hétfőn folytatódik a csapadékos időjárás, főként eső, hó vagy havas eső csak az esti órákban, északon fordulhat elő. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. 4-10 fokos maximumokat mérhetünk.

Kedden már főként havas eső, havazás formájában hullhat le a csapadék, de fokozatosan csökken a kiterjedése, jelentős mennyiség nem várható. Napközben mindössze 0, +6 fokra van kilátás, az északias szél több helyen megerősödhet.

A hét közepétől naposabb, de hidegebb idő jön: szerdán még csak -2-ig kúszhat le a higany a hőmérőben, csütörtökön már 05-ig, péntekre -6-os minimumot ír a met.hu. Az északi országrészben eshet a hó, de nem túl sok, 1 centiméter alatt marad az előrejelzés szerint.

Borítókép: A ködből kiemelkedő Mecsek Pécs közelében 2018. november 24. MTI/Sóki Tamás

Rovatok