Index Vakbarát Hírportál

Elfogták a 2-es metróban gázspray-t fújó férfit

2018. november 25., vasárnap 08:47

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki szombaton gázspray-vel lefújt a 2-es metró keleti pályaudvari megállójában lefújt egy másik férfit, akivel összevitatkozott, írja a police.hu. A rendőrség ismeretlen tettes ellen garázdaság gyanújával nyomozott, szombaton egy videót és több képet is közzétettek a hegedűtokkal látható férfiról.

Az első információk szerint a férfi szombaton 13 óra körül keveredett szóváltásba a másik férfival, aki a vita után a megállóhelyre érkező metrószerelvényre felszállt, mire a felvételeken látható elkövető utána fújt, majd elsietett.

A szerelvény elindulása után az utasok a metrókocsiban gázszagot éreztek, többen rosszullétre panaszkodtak, ezért meghúzták a szerelvény vészjelzőjét. A helyszínre négy mentőkocsi érkezett. A mentők a Puskás Ferenc Stadion állomásnál felállított ideiglenes mentősátorban látták el azokat az utasokat, akiknek erre szükségük volt. Húsz embert kellett köhögés és könnyezés miatt megvizsgálni, kórházba senki nem került és orvosi ellátásra sem volt szükség.

Az incidens miatt a kettes metró pár óráig nem közlekedett a Deák tér és az Örs vezér tere között, délután fél négytől járt újra a teljes vonalán a metró, addig az érintett szakaszon pótlóbusszal szállították az utasokat.

Rovatok