Index Vakbarát Hírportál

Sok hó eshet a hegyekben

2018. november 26., hétfő 10:25

Az elmúlt három nap során eddig 4-24 mm csapadék esett hazánkban, hétfő éjfélig további 15-25 mm eső várható, nagyobb mennyiségekkel az ország északi felén, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Estétől az esőt azonban a magasabb területeken havas eső, néhol hó váltja fel, kedden az ország nagy részén már havazás várható.

A Magyar Közút közleményben jelentette be, hogy hétfő estétől a Zemplénben, illetve a Soproni- és Kőszegi-hegységben, majd általában az Északi-középhegységben az esőt havas eső, hó váltja fel, sőt a Zemplén és a Bükk egyes részein átmeneti ónos csapadék sem kizárt. Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén hétfő késő estétől síkvidéken is havazásba válthat az idő.

Az intenzívebb havazásban érintett területeken, főleg az Alpokalján, a Bakonyban, a Mátrában, a Bükkben és a Zemplénben alakulhat ki jelentősebb mennyiségű friss hó hétfő estétől szerda reggelig.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei a következő napokban is 12 órás, váltott műszakokban, 0-24 órás szolgálatot biztosítva végzik a szükséges téli útüzemeltetési feladatokat.

Az OMSZ előrejelzése szerint hétfőn még 6-11 fok lesz, de

keddtől jelentős lehűlés várható.

Hajnalban szerdától már mínuszokra kell számítani, csütörtökön és pénteken a fagyzugosabb helyeken akár mínusz 12 fok is lehet. A héten a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul.

Rovatok