Index Vakbarát Hírportál

Az ózdi gyilkos órákig tartotta összezárva az anyát a meggyilkolt fiaival

2018. november 28., szerda 06:51

Órákig tartotta megölt fiaival összezárva anyjukat az ózdi gyilkosság elkövetője

– írja a szerdai Blikk, mely több részlettel is szolgál az ózdi tragikus gyilkosságról, melynek során egy férfi elvágta két nevelt fia torkát, majd feleségét is megsebesítette. A lap szerint a 16 éves Krisztián és a 18 éves Roland az anyjukat védték volna mostohaapjukkal szemben, de a férfi „hidegvérrel elvágta a nyakukat".

A vasárnap éjszakai dulakodás hangjaira senki nem figyelt fel a környéken, csak másnap tudta meg egy szomszéd, mi történt, aki a kútra menet találkozott a pánikba esett 43 éves anyával. D. Andrea könyörgött neki, hogy hívja a rendőröket, mert megölték a fiait, őt is megvágták. A szomszéd először nem is akarta elhinni, amit mond, de utána

észrevettem az arcára száradt vért, a hátán a vágásokat, később pedig megmutatta a bordáit ért találatokat. Látszott, hogy próbálta ellátni a sebeit, kötések voltak rajta.

Kiderült, hogy a férfi a vérontás után bezárta a bejárati ajtót, majd a kulcsot a párnája alá rejtette. Innen csente el órákkal később Andrea. A helybéli gyorsan egy másik szomszéd segítségét kérte, hogy mielőbb riasszák a rendőröket. Eközben a szétszabdalt Andrea hiánya feltűnt a házban maradt ámokfutónak, aki éktelen ordibálásba kezdett. De utána a Blikk rekonstrukciója szerint elhallgatott, lehet, meglátta, hogy Andrea segítséget kapott, ezért inkább elrejtőzött.

Amikor megjöttek a rendőrök, hosszú percekig keresték, majd azzal fenyegetőzött, elvágja a saját torkát is.

Végül erre nem került sor, bár sebeket ejtett magán, de csak könnyű sérülésekkel vitték kórházba. Párján viszont életmentő műtétet kellett végrehajtani.

A családot senki sem ismerte igazán a környéken. Az anya a fiaival alig két hónapja költözött be a lakásba, majd később új párja is követte őt. Egy hangos szó se hagyta el az épületet eddig, így nem értik a helyiek, miért fordult a férfi a nevelt fiai és a párja ellen. Amennyiben bebizonyosodik a gyanúsított Sz. Ádám bűnössége, úgy több ember ellen elkövetett emberölésért legalább tíz évet kaphat, de akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik.

Rovatok