Index Vakbarát Hírportál

Napokig állhatott a rendőrségen egy autó, benne egy holttesttel

2018. december 1., szombat 14:36 | öt éve frissítve

Óriási visszhangja lett egy nyíregyházi rablási kísérletből indult ügynek. A múlt héten egy férfi késsel többször is megszúrt egy nyíregyházi eladónőt, a nagyobb bajt az előzte meg, hogy az esetnek szemtanúja is volt, aki bedörömbölt a cipőbolt kirakatán, mire a férfit elmenekült.

Nem sokkal később kiderült, hogy a késeléssel a 42 éves mátészalkai K. Antalt gyanúsítják. A héten pedig az is kiderült, hogy a férfi előzőleg meggyilkolt egy fiatal nőt, akit egy autó csomagtartójában találtak meg.

Innentől a történet bizarr fordulatot vett. A férfi a rablásnál nem a saját autóját használta, hanem az apjáét, és az első hírek arról szóltak, hogy azt a kocsit a debreceni Nagyerdőnél találták meg, ahonnan a kocsit a nyíregyházi kapitányságra szállították. A normális ügymenet részeként a bűnügyi szemle során pedig azonnal megtalálták a holttestet.

Azonban az Indexhez egy bizalmas forrásból érkezett üzenet szerint az autót a múlt pénteken a nyíregyházi rendőrkapitányság udvarára szállították, de a holttestet csak hétfőn találták meg.

Állítása szerint tehát a fiatal nő holtteste úgy volt a csomagtartóban több mint két napig a rendőrség udvarán, hogy a rendőrök nem tudtak róla.

A levélíró úgy tudja, hogy az autót sem Debrecenben találták meg, hanem Mátészalkán a Szegfű utcában, innen vitték be a kapitányságra a rendőrök, akik olvasónk szerint a túlórák rendkívüli szigorítása miatt egyszerűen nem tudták alaposan átvizsgálni az autót, ezért csak hétfőn tartottak szemlét a gyanúsított édesapja jelenlétében.

A Blikk azt írta, hogy külön engedélyre vártak, mert nem a gyanúsítotté az autó, és ez volt a késlekedés oka. Aztán amikor az autó csomagtartóját hétfőn felnyitották, döbbenten fedezték fel a holttestet.

A lapunkhoz érkezett üzenet szerint azóta a bűnügyi igazgató „felajánlotta” a lemondását, a bűnügyi osztályvezető pedig táppénzre ment.

Az Index a vélhető elképesztő malőrrel kapcsolatban kérdéseket küldött a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának, de csak annyit válaszoltak, hogy az „ügyben végrehajtott nyomozási cselekmények részleteiről – a rendőrség honlapján közzétett közleményekben foglaltakon túlmenően – a nyomozás érdekeire tekintettel nem áll módunkban bővebb tájékoztatást adni”.

A Blikk ugyancsak a FrissMédiára hivatkozva szombaton azt írta, hogy a mátészalkai férfi egy 15 évvel ezelőtti gyilkosságról is beszélt. 2003-ban Nyíregyházán, a Virág utcában brutálisan meggyilkolták egy kisbolt 25 éves eladónőjét. A tettest azóta sem találták meg.

Bizalmas üzenetküldés

Küldjön nekünk levelet, dokumentumokat bizalmasan!

Ezeken a felületeken személyes adatok megadása nélkül is kapcsolatba léphet velünk!

Írjon titkosított csetüzenetet Signalon!

A számunk: +3615557000

Küldjön titkosított emailt eldobható email címről Protonmailen!

Címünk: index.hu@protonmail.com

További részleteket itt olvashat, adatvédelmi nyilatkozatunkat pedig itt találja.

A cikk előző verziójában a gyanúsítottról azt írtuk, hogy 23 éves, valójában 42. Elnézést a hibáért.

Rovatok