Index Vakbarát Hírportál

Saját anyjától lopott, hogy ebédelni vihesse barátnőjét

2018. december 1., szombat 22:19

Édesanyja tatabányai lakásába tört be egy 22 éves férfi november 29-én, írja a rendőrség. V. Sándor körbejárta a lakást értékek után kutatva, majd arany nyakláncokat, fülbevalókat és játékgépet vett magához, azokkal távozott a lakásból.

Az anyja azonnal értesítette a rendőrséget, amint észrevette a betörést, a rendőrök pedig 24 órán belül azonosították és el is fogták a gyanúsítottat: a nő fiát. V. Sándort előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást ellene. 

A férfi kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy a lopott értékeket eladta, a pénzből pedig ebédelni vitte a barátnőjét, valamint ruhákat vett neki. Az üggyel összefüggésben a nyomozók V. Sándor barátnőjét, a 22 éves F. Alexandrát is gyanúsítottként hallgatták ki orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Tatabányai Rendőrkapitányság V. Sándort őrizetbe vette, és gyorsított eljárásban másnap, 2018. december 1-jén bíróság elé állította. A nyomozók egy tatabányai zálogházban megtalálták az ellopott ékszereket, amelyeket lefoglaltak és visszaadtak a sértettnek.

Rovatok