Index Vakbarát Hírportál

A fideszesek idén lenyúlták a Mikulást is

2018. december 5., szerda 18:05

A Fidesz politikusai jó ideje használják a gyerekeket kampánycélokra, de a 444 vette észre, hogy ehhez idén már a Mikulás kezéből veszik ki ajándékokat. Szabó Zsolt a hatvani kórház Mikulás ünnepségét lepte meg. A beteg gyerekek összegyűltek az ünnepségre, megjelent a télapó, kinyitotta a zsákját, de a képek tanúsága szerint az ajándékok ezek után már a fideszes politikus kezében tűntek fel. A gyerekek pedig egy politikai fotósorozat részévé válva vehették át Szabó Zsolttól az ajándékokat.

A kórház a télapózás előtt legutóbb egyébként azzal került a hírekbe, hogy 

AZ ÁPOLÓNŐK HULLAFÁRADTAK, HARMINC-NEGYVEN ÁGYRA VANNAK KETTEN.

A túlterheltség miatt már az ügyeletek utáni pihenőnapokat sem nagyon adják ki nekik.

Hasonló kampánystratégiát alkalmazott  Becsó Zsolt országgyűlési képviselő is: sarokba ültette a télapót, saját maga osztogatta az ajándékokat, majd a gyerekeket posztolta a Facebookra.

A fideszesek stratégiája persze érthető, hiszen pár kiló almával és egy labdával, továbbá az ingyen rendelkezésre álló gyerekekkel igen költséghatékonyan ünnepeltetheti magát a politikus. Mikulásnak öltözni nem célszerű, hiszen akkor ki ismerné fel a jótékonykodó személyét? Ezért lesz a fideszes ünnepségeken a Mikulás mellékszereplő. A facebookos megjelenés ugyanakkor  kötelező, mert mi értelme van az ajándékozásnak úgy, hogy nem látja az egész ország? Semmi.

Rovatok