Index Vakbarát Hírportál

Puzsér mindenkit kiosztott, de integrátor akar lenni

2018. december 10., hétfő 15:53

Puzsér Róbert lehet a fővárosi ellenzéki erők integrátora, igaz úgy, hogy szinte mindenkibe belekötött. Bénultság, identitászavar, legsötétebb korszak - címkézte végig potenciális támogatóit.

A hétvégén deklarálta az LMP, hogy támogatja Puzsér Róbert kritikus, Facebook-os megmondóember indulását a főpolgármesteri székért. Puzsér szerint ezzel a centrumképzés feltételeinek csupán a fele teljesült, az együttműködés kiszélesítéséhez ugyanis a potenciális centrumpártok, vagyis az LMP, a Jobbik és a Momentum közül legalább kettő támogatása kell - írja az MTI.

A Momentum nem hajlandó tárgyalni - ismerte el, megjegyezve, számára ez elfogadhatatlan és "az SZDSZ legsötétebb napjait idézi", a Jobbikkal viszont zajlanak a tárgyalások. Ezt a pártot Puzsér Róbert bénultnak nevezte, amely szerencsére ugyan eldobta régi identitását, de semmi új nincs a helyében.

Én segíteni fogok a Jobbiknak abban, hogy megtalálja a jobbközép identitást"

- fogalmazott.

Kijelentette: ahogy a másik két párt, az LMP is súlyos identitáskrízisben van, ám az LMP dolga a legkönnyebb, hiszen az ökopárt gyökerei világosak.

A centrum szellemisége

Puzsér azokat szeretné képviselni, akik egyaránt mondanak nemet a Fideszre és a KDNP-re, valamint az MSZP-re és a DK-ra. A centrum szellemiségéről Puzsér Róbert azt mondta: a történelmi tapasztalat azt mutatja, hogy a centrum pártjai, legyenek akár jobb- akár baloldaliak, mindig közelebb állnak egymáshoz, mint önmaguk szélsőségeihez.

Ungár átrendez?

Puzsér Róbert kérdést kapott arról, hogy az LMP egyik politikusa üzleti kapcsolatban áll kormányhoz közelálló üzletemberekkel. Azt felelte: ez zavarja őt, szerinte Ungár Péter akkor válhatnak teljes értékű ellenzéki politikussá, ha eloldaná ezen kapcsolatait.

Hozzátette, Ungár Péter azt mondta neki: dolgozik az ügyön. Ezt Kanász-Nagy Máté is megerősítette.

Sétáló Budapest, ami "bekerékpározható"

Puzsér Sétáló Budapest programját egy olyan vállalásnak nevezte,"amelyet meg lehet jegyezni, azonosítani lehet vele és számon lehet kérni. Kijelentette: megvalósítását garantálja, és ha mégsem sikerül, másnap lemond, míg egyéb vállalásai esetében csak törekszik azok véghezvitelére. Zöld, összefüggően besétálható, bekerékpározható autómentes zónát kíván létrehozni Budapest belvárosában - fejtette ki. Kampánya támogatásáról azt mondta: "én nem számítok egy fillérre sem az LMP-től", megjegyezte ugyanakkor, hogy eddig erről nem tárgyaltak. Hozzátette: a kampány költségvetését közösségi finanszírozásra akarják alapozni, átláthatóan, úgy, hogy a források nem hozzájuk, hanem egy tőlük független szervezethez folynak be.

Max százezer!

Százezer forintnál nagyobb összeget nem fogadnak el, mert szerinte ennél magasabb összegért az üzleti világ már vár valamit cserébe. Kanász-Nagy Máté megerősítette: ezután tárgyalnak arról, az LMP a jövő évi kampányforrásait hogyan hasznosítja majd a főpolgármester-jelölti kampányban.

Rovatok