Index Vakbarát Hírportál

A Jobbik a Sándor-palotánál demonstrált

2018. december 12., szerda 14:31

Hídfoglalással egybekötött vonulást hirdettek a köztársasági elnöki palotáig. Amíg mintegy 50-100 ember átvonult a Lánchídon, az le is zárták, utána megnyitották. A Sándor-palotánál két jobbikos politikus átadta a párt követelését, amiben az állt, hogy Áder ne írja alá az úgynevezett rabszolgatörvényt.

A Jobbik-frakció délután jött ki a Parlamentből a Kossuth térre, jelentette helyszíni tudósítónk. Azt kiabálták, hogy mennek Áderhez, a Sándor-palotához. A párt emberei zászlókkal, transzparensekkel indultak útnak.

A jobbikosok elindultak Áderhez

A Jobbik hídfoglalással egybekötött vonulással követelte Áder Jánostól, hogy ne írja alá a rabszolgatörvényt, amit a parlamenti kormánytöbbség délután megszavazott, írta az MTI. A hídfoglalásból végül annyi lett, hogy amíg a mintegy 50-100 vonuló átért, lezárták a hidat, majd utána megnyitották.

A Sándor-palotánál beszédet mondtak a Jobbik politikusai, majd bementek az épületbe, átnyújtani a köztársasági elnöknek a követelésüket: Áder ne írja alá az úgynevezett rabszolgatörvényt.

A párt korábban közölte: népszavazást kezdeményez a munka törvényét érintő, az ellenzéki párt által rabszolgatörvénynek nevezett módosítás miatt - áll az MTI-hez kedden eljuttatott közleményükben. Ebben céljukként azt említik, hogy a dolgozók döntsenek a saját sorsukról, ne a multik érdekeit képviselő Fidesz.

A multik parancsát teljesítő kormány eddig nem merte megmérettetni magát valódi népszavazáson, most ennek is eljön az ideje - fogalmaztak.

(Borítókép: Jobbikos képviselők és szimpatizánsok tartanak a Sándor-palota felé 2018. december 12-én. Bődey János / Index)

Rovatok