Index Vakbarát Hírportál

Vele szeretnének beszélni az ellenzéki tüntetők

2018. december 17., hétfő 11:07

Több ellenzéki képviselő  a közmédia Kunigunda utcai székházánál tüntet vasárnap este óta. Egy felelős vezetővel akarnak beszélni, azt szeretnék, ha beolvasnák az ötpontos petíciójukat.

Az ellenzéki politikusok fő problémája a közmédiával az, hogy egyrészt egyáltalán nem hívják őket az adófizetők pénzéből működő, gyakorlatilag kizárólag a Fidesz érdekei szerint működő és tájékoztató köztévébe, másrészt meg az, hogy ha be is számolnak róluk, akkor többnyire hazugságok, eltorzított információk jelennek meg róluk.

Jelen esetben az a döntéshozó, akivel az ellenzék beszélni szeretne, az MTVA vezére, Papp Dániel. Ő még néhány éve egyszerű riporterként dolgozott a közmédiában. Papp Dániel készítette  a közmédiának azt a tudósítást, amely szerint Daniel Cohn-Bendit nem válaszolt a kérdésre, hogy demokratikus értéknek tartja-e kiskorúak szexuális tárgyú megközelítését. A riport képi anyaga azt sugallta, hogy a kínos kérdés feltevése után a francia európai parlamenti képviselő távozott a sajtótájékoztatóról. Az Index birtokába került vágatlan felvételből azonban kiderült, mindkét állítás hamis volt. A sajtótájékoztatóról készült teljes videóból kiderül, hogy a kérdés elhangzásától számítva fél óra múlva állt fel a politikus, mivel indult a repülőtérre, hogy elérje a gépét.

Papp Dánielről akkor azt írtuk, hírhamisító, ő meg ezt sérelmezte, és perelt minket az összes lehetséges jogi fórumon. És el is bukta mindet, a bíróságok többször és végül jogerősen is kimondták, belefér, hogy hírhamisítónak neveztük.  Ma már ő a közmédia vezetője

Rovatok