Index Vakbarát Hírportál

Bencsik Gábor próbálja megtanulni a leckét, amit az ellenzék feladott

2018. december 18., kedd 18:35

A Magyar Krónika főszerkesztője, Bencsik Gábor Sokezer dühös ember című Facebook-posztjában elmélkedett az elmúlt napok utcai tüntetéseiről.

Azt írja, "próbálom megérteni, mi történik, próbálom megtanulni a leckét, amit most az ellenzék feladott. Igyekeznem kell, mert aki hamarabb érti meg a folyamatok lényegét, az lesz a nyertes. Aki nem tanul, megbukik."

Bencsik szerint egyértelmű, hogy

az ellenzék kemény leckét adott a kormánypártiaknak, és ez a lecke nagyjából úgy hangzik, hogy mindent erőből azért nem lehet. 

Kitér arra, hogy a választók jelentős hányada kilenc éve gyakorlatilag korlátlan felhatalmazást ad a kormánypártoknak, mert ezek az emberek meg vannak arról győződve, hogy a kormány jó irányba viszi a dolgokat, és minél erősebben támadják a kormányt annál nagyobb a támogatottsága, de ehhez kellett az ellenzék koncepciótlansága és összevisszasága is. 

Ezután tér ki arra, hogy sok ezer ember ettől függetlenül dühös a kormányra.

A Fideszre dühös, a kormányra, személy szerint Orbán Viktorra. Azért dühös, mert úgy érzi, semmibe veszik, a kormány mindent erőből visz keresztül. Ennek nem kellene így lennie. Nem jó az országnak, és nem jó a kormánypártoknak sem. Ettől az ellenzéktől, ezektől az ellenzéki pártoktól nem kell tartanunk. De a düh életre hívhat valami komoly erőt is, amely, ha építeni nem is tud, rombolni igen. 

Fel van adva a lecke. Vizsgáznunk kell belőle - írja a végén. 

Rovatok