Index Vakbarát Hírportál

Kovács Zoltán szerint a nyugati média félremagyarázza, hogy mi történik nálunk

2018. december 19., szerda 21:46

Kovács Zoltán, aki egy ideje már nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárként magyarázza a kormány lépéseit, most Párizsban tartott arról fejtágítót újságíróknak, hogy hogyan is érdemes gondolkodni a magyar tüntetésekről. A nyugat-európai média ugyanis szerinte teljesen hamis képet festett az eseményekről.

A háttérbeszélgetést Takács Szabolccsal, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkárával közösen tartották, majd felhívták az MTI-t is, hogy a magyar választópolgároknak is beszámoljanak róla, miket mondtak Magyarországról a külföldi újságíróknak.

Először is: a megmozdulások mögött "nyilvánvalóan a parlamenti ellenzék képviselői, politikai aktivisták" állnak, a nyugat-európai média megpróbálta úgy bemutatni, mintha "valami egészen más történne az országban". Ott például nem nagyon esett szó arról, hogy a tüntetők

"egyértelműen a Soros-féle hálózathoz" kapcsolódnak.

A nyugat-európai médiában megjelent képek alapján azt is lehetne gondolni, hogy itt rendőri erőszak történt, pedig amit a rendőrök csináltak, az egy "rendkívül visszafogott válasz volt" ahhoz képest, ahogy parlamenti képviselők és politikai aktivisták "megtámadták" a rendőröket és a közintézményeket.

A tüntetéseknél "állítólag" a munka törvénykönyvének módosításáról van szó, és Judith Sargentini holland zöldpárti európai parlamenti képviselő emberi jogi kérdésekről beszélt az elmúlt napokban, miközben ismereteik szerint Hollandiában a túlórák száma az európai maximum, 416 óra, amely 16 órával több, mint amennyit az új magyar rendelkezés lehetővé tesz.

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára ugyancsak telefonon az MTI-nek nyilatkozva arról beszélt:

nyolc éve tart a "szisztematikus imázsrombolás" Magyarországgal kapcsolatban,

ennek legfőbb példája a Sargentini-jelentés, az annak alapján elfogadott határozat és az azt követő események.

Pedig a magyar kormány tudatos lépéseket tett az EU gazdasági jogszabályainak betartására, így került ki az ország a túlzottdeficit-eljárás alól is még korábban. A "kettős mércét alkalmazó Európai Bizottság és a föderalista brüsszeli elit" azonban "megbélyegez" bizonyos, a brüsszeli fősodortól eltérően ténykedő országokat. Ez leginkább azért van, mert Magyarország 2015 óta egyértelműen kinyilvánítja, hogy

nem akar bevándorlóországgá válni, és elutasítja a kötelező betelepítési kvótákat.

Rovatok