Index Vakbarát Hírportál

Tört-zúzott, másfél milliós kárt csinált egy részeg férfi Kaposváron

2018. december 20., csütörtök 11:27 | aznap frissítve

Hat autót rongált meg, betört egy kirakatot és másfél millió forintos kárt csinált az a férfi, aki egy házibuli után részegen kezdett ámokfutásba Kaposváron, közölte a Somogy Megyei Főügyészség. 

A 26 éves budapesti férfi a házibuliból gyalog indult a belváros felé. Előbb a Bajcsy-Zsilinszky utcában karcolt össze egy autót, melynek letörte a visszapillantó tükrét is, majd a kocsi tetejére borított egy zöldhulladékkal teli zsákot.

Ezután a Fő utcára érve egy szemetessel betörte az egyik üzlet kirakatát, majd egy közeli társasházhoz telepített sorompóról letörte a rudazatot, mellyel többször ráütött az egyik lakó autójára. Ezután egy másik parkolóba ment, ahol öt autót rongált meg úgy, hogy visszapillantó tükröket, antennákat tört le, összekarcolta, behorpasztotta az autók karosszériáját.

A kaposvári rendőrök a Széchenyi térnél fogták el a férfit. Vandalizmusával közel 1,5 millió forint kárt okozott. A férfi ellen nyolc rendbeli rongálás és garázdaság miatt emeltek vádat.

A Kaposvári Járásbíróság az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a korábban büntetlen előéletű vádlottat, akivel szemben 1 év fogházat szabott ki, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint több sértett vonatkozásában kötelezte az okozott kár megtérítésére. 

Rovatok