Index Vakbarát Hírportál

Kilépett egy képviselő a DK-frakcióból

2018. december 27., csütörtök 15:19

A parlament honlapjáról derült ki, hogy kilépett a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselőcsoportjából Székely Sándor – szúrta ki a 24.hu.

A kilépés még a karácsony előtti utolsó munkanapon, december 21-én történt, december 22-étől hivatalosan már független képviselőként folytatja a munkát Székely, aki a Magyar Szolidaritás Mozgalom vezetője.

Ilyen lépésekről a felek legalább egy közleményben szoktak bejelentést tenni, de ebben az esetben még egy Facebook-bejegyzés sem történt. Székely Sándor az Indexnek megerősítette a kilépést, későbbre ígért bővebb nyilatkozatot. A DK a 24.hu-val annyit közölt:

Minden válás utólag is minősíti a kapcsolatot, mi szépen akarunk elválni egymástól, Székely Sándornak jó munkát kívánunk.

A szakítás okairól tehát semmit nem tudni. Összefüggésben lehet azonban azzal, hogy a Szolidaritás pár nappal ezelőtt meghirdetett egy tüntetést január 2-ára az Operaházhoz, majd egy újabb közleményben visszavonták a demonstrációt.

Székely Sándor a DK és a Szolidaritás megállapodása után került a DK-lista befutó helyére, így szerzett parlamenti mandátumot. A mostani távozásával a DK képviselő-csoportja 8 főre apadt. A független képviselők száma viszont 9-re nőtt.

(Borítókép: Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke beszél a Demokratikus Koalíció (DK) budapesti kampánynyitó rendezvényén 2018. február 17-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok