Index Vakbarát Hírportál

A Fidesz Sorostól fél, a KDNP nem akar hosszú kampányt

2018. január 11., csütörtök 12:47

A Fidesz készen áll az április 8-ára kitűzött országgyűlési választásra, amelybe azonban

Soros György be akar avatkozni

- mondta Gulyás Gergely frakcióvezető. A politikus szerint Soros György nem demokrata, nem tiszteli az államok önállóságát, a bevándorlás támogatásával pedig elvitatja azt a jogot, hogy a magyar határozzák meg, kikkel akarnak együtt élni.

Gulyás Gergely közölte továbbá: a szabad választás lebonyolításához minden feltétel adott. A 106 egyéni képviselőjelöltjük is készen áll, az ő személyükről a formális döntést a Fidesz országos választmányának jövő keddi ülésén hozzák meg - tette hozzá.

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője úgy kommentálta a hírt:

minél előbb, annál jobb.

Harrach Péter szerint egy elhúzódó választási kampány a pártoknak és a magyar társadalomnak sem lenne jó. Jelezte: a kormánypártok egyéni jelöltjeinek listája elkészült, azt hamarosan nyilvánosságra hozzák. A KDNP képviselőinek mintegy fele indul egyéni mandátumért - tette hozzá a frakcióvezető, aki hangsúlyozta: ahogy eddig, úgy ezután is folytatni kívánják a jól bevált együttműködést. Jelenleg egyébként 17 képviselőből áll a frakciójuk, azaz Harrach szavai alapján nagyságrendileg 8-9 képviselőjük lesz egyéni jelölt.

Megerősítette, hogy a főváros V. kerületében Hollik Istvánt indítják egyéni képviselőjelöltként a kormánypártok. Az MTI kérdésére elmondta azt is, Hoffmann Rózsa jelezte felé, hogy a következő ciklusban már nem kíván országgyűlési képviselőként dolgozni.

Rovatok