Index Vakbarát Hírportál

Lázár: A hódmezővásárhelyi plébánost üldözőbe vették a liberálisok

2018. január 24., szerda 11:14

Hosszú, baráti hangvételű interjút közölt a tavaly Andy Vajna tulajdonába került, majd vezetőcserén átesett Délmagyar Lázár Jánossal, aki Csongrád megyének címzett fejlesztésekről és ígéretekről beszélt a lapnak.

Településre lebontva a következők hangzottak el:

Makó

 Szeged

 A hetvenes évek liberálisai üldözik a Fidesz mellett kampányoló papot

Lázár reagált Németh László hódmezővásárhelyi katolikus plébánosnak egy misén elővezetett botrányos kortesbeszédére. A miniszter szerint 

Természetes dolog, hogy egy katolikus plébános, egy közösség vezetője a gyülekezetéhez tartozó híveket érintő kérdésben véleményt mond.

Ő inkább azt tartja rendkívülinek, hogy

a régi, hetvenes évekbeli beidegződés alapján azonnal megtámadták, megbélyegezték és üldözőbe vették a liberális oldal képviselői. (...) Ugyanezt gondolnám és felelném akkor is, ha a kormányt szidta volna.

A hódmezővásárhelyi polgármester-választásról Lázár János azt mondta:

Vásárhely egyébként egy nyugodt, fejlődő és jó kedélyű város. A vásárhelyiek február 25-én bölcsen és higgadtan eldöntik majd, ki lesz Almási István polgármester utóda.

És az itteni fideszesek mindenkivel együtt tudnak dolgozni, mindenkinek a javaslataira nyitottak.

Ez alól egy kivétel van. Aki eladta a lelkét Gyurcsány Ferencnek, azzal nem tudunk együtt dolgozni.

A miniszter szerint joggal elmondható az is a poglármester-választáson a Fidesz jelöltjével szemben induló, hódmezővásárhelyi Márki-Zay Péter kapcsán, hogy aki elfogadja Gyurcsány Ferenc szövetségét, az nem hódmezővásárhelyi. 

Rovatok