Index Vakbarát Hírportál

Szél Bernadett lehazugozta Gyurcsányt, erre a DK lekollaboránsozta az LMP-t

2018. január 31., szerda 11:06

Napok óta tart az üzengetés a DK és az LMP között, amely pártok elvileg, papíron ugye Orbán Viktor leváltását tűzték ki célul. Ehhez képest koordináció nincs a két párt között, annál több sértegető üzengetés.

A mostani sértéshullám azzal kezdődött, hogy Gyurcsány Ferenc a szombati évértékelőjén az összes ellenzéki pártnak nekiment. Az LMP-t gyakorlatilag megalkuvónak nevezte. „Nem mi voltunk azok, akik eljátszották éveken keresztül, hogy lehet középen állni a demokrácia és a diktatúra világa között, kisegíteni, hogy ha kell a Fideszt, és most a választások közeledtével, sok-sok év után, vagy valóban, vagy látszólag ismerik fel a rendszer természetét. Az, akik ezt a szerintem elfogadhatatlan alkut megkötötték, azt a pártot LMP-nek hívják."

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje erre lehazugozta Gyurcsány Ferencet kedden. „Gyurcsány Ferenc épp úgy hazudik, ahogyan a Fidesz, egymásnak a két oldala, évtizedeken keresztül tartották fogva ezt az országot." Az LMP-nek ezért az a célja, hogy ne hozzá hasonló pártvezetőkkel kelljen foglalkozni", hanem valós alternatívát nyújtsanak az országnak.

Itt lépett színre a szappanoperában szerda délelőtt Gréczy Zsolt DK-szóvivő, aki Szélt arra emlékeztette, hogy

„E tények rögzítése után szívesen vennénk, ha Szél Bernadett érdemben is reagálna és elmondaná, hogy

miért lenne hazugság, hogy az LMP több kritikus ponton a Fidesz politikai törekvéseit támogatta a demokratikus ellenzék törekvéseivel szemben

– írta Gréczy, aki ezzel finoman Fidesz-kollaborációval vádolta meg az LMP vezetőjét.

A reagálás reagálásáról később tudósítunk.

FRISSÍTÉS!

Délután meg is érkezett Kanász-Nagy Máté LMP-szóvivő reagálása a DK reagálására.Eszerint a "Lehet Más a Politika szeretné emlékeztetni Gyurcsány Ferencet, hogy Orbán Viktor többek között az ő áldásos tevékenységének köszönhetően nyert kétszer kétharmaddal.

Mi azt javasolnánk Demokratikus Koalíciónak, hogy a választásokig hátralévő két hónapot ne a Lehet Más a Politika alaptalan szapulásával töltse,

hanem próbálja meg bemutatni, hogy mi a megoldása a magyar emberek valós problémáira: mi ezt fogjuk tenni, mert meggyőződésünk, hogy  ez a kormányváltás egyetlen esélye. Ha pedig megoldásokkal nem rendelkezik, akkor inkább maradjon csendben, úgyis attól rettegnek a legjobban a Fideszben."

Feltehetően a DK reagálni fog a reagálás reagálásának reagálására. De arról már nem tudósítunk.

KOMMENTELNÉD? KIBESZÉLHETED EZT A HÍRT AZ INDEX MOST INDULT FACEBOOK-CSOPORTJÁBAN!

Rovatok