Index Vakbarát Hírportál

Telefonon tájékoztat a Fidesz Vona Gábor allahos nyilatkozatáról

2018. február 1., csütörtök 13:13 | hat éve frissítve

A Fidesz a közeljövőben köztéren és telefonon tájékoztatja a választópolgárokat a legfontosabb és aktuálisabb dolgokról - tudatta a párt. A kormánypárt közleménye szerint a korábbi bejelentésnek megfelelően csütörtökön megjelennek az utcákon a Fidesz plakátjai, amiken Soros György és a kerítésbontó ellenzék látható. 

 „Ezzel egyidejűleg telefonos tájékoztató akciót is indítunk, amiben tájékoztatjuk a választópolgárokat Vona Gábor elhíresült allahos nyilatkozatáról” – közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Ezt a szöveget mondják be a telefonba:

Vona Gáborról nemrég a Mandiner TV rakott ki egy videót, amin állítólag török nyelven „tett tanúbizonyságot Allah mellett". Azt mondja: „Mi Attila unokái vagyunk, akiknek elve az igazság, akik bátran ellenállnak a rossznak, és senkitől nem félnek, csakis Allahtól.” A kontextusból inkább az adódik, és a Wikipédia is azt írja, hogy az Allah itt Istent jelent, de a Fidesz inkább Allahnak szeretné érteni. Bár a kifejezést elsősorban az iszlám használja, de az arab anyanyelvű keresztények és zsidók is ezt a szót használják a bibliai Isten megjelölésére, de a muzulmán és keresztény araboknak sincs más szavuk istenre. 

Rovatok