Index Vakbarát Hírportál

A Momentum nyitott az LMP-re, de kicsit később

2018. február 8., csütörtök 10:22

Az LMP a napokban váratlanul megkezdte a tapogatózást a Momentum felé, hogy fogjon össze a két párt. Szél Bernadett Fekete-Győr Andrásnak levelet is írt, amelyben azt kérte, hogy hivatalosan kezdjék meg egyeztetést a „2018-as választások kapcsán folytatandó szövetségi politikáról".

A Momentum elnöke most nyilvános közleményben válaszolt az LMP miniszterelnök-jelöltjének. A válasz lényege: a Momentum nyitott erre az együttműködésre, de jobb lenne, ha márciusban foglalkoznának választástechnikai kérdésekkel.

Fekete-Győr Szél Heti Válasznak adott interjújára hivatkozik:

az LMP társelnöke azt is nyilatkozta, hogy bármilyen választástechnikai kérdésről márciusban érdemes egyeztetni. Ebben egyetértünk.

Súlyos hiba lenne, ha a következő hetekben mi is egymással és nem a választóinkkal foglalkoznánk. Most mind a Momentum, mind pedig az LMP legfontosabb feladata az, hogy minél több kiábrándult magyart meggyőzzünk a választás fontosságáról."

Szívesen találkozom Szél Bernadett-tel, hogy erről beszéljünk.

Fekete-Győr azt is írta, hogy a Momentum nyitott a pártok közti párbeszédre, de „elsősorban a választókra kívánunk koncentrálni". Hozzátette: „Jelenleg is azon dolgozunk, hogy közösségbe szervezzük a politikai árvákat. Mert a Momentum nem 106 jelöltről, hanem több millió bizonytalan szavazóról szól, akik olyan politikai képviseletre várnak, amely nem a fejük feletti egyezkedést tekinti a politika értelmének."

Vagyis tinderesen szólva it's a match, de erősen kétséges, hogy létrejön-e egyáltalán a politikai randi végül. A választásokat április 8-án tartják, vagyis március elején már lezárul az ajánlásgyűjtés az egyéni jelölteknek. Ha a két párt valóban együtt akar működni, akkor nyilván  észszerűbb lenne az ajánlásgyűjtés előtt egyeztetni. 

FRISSÍTÉS!

Kanász-Nagy Máté LMP-szóvivő erre úgy reagált az Indexnek, hogy egyetértenek abban, hogy a pártoknak az emberek problémáival kell foglalkozni, és minél több embert kell buzdítani a szavazásra. "Örülünk annak, hogy a Momentum nyitott az egyeztetésre, de kérjük Fekete-Győr Andrást, hogy közvetlenül is reagáljon a megkeresésére, hogy létrejöjjön a találkozó. Várjuk a levelét, konkrétan mikor és hol tudunk egyeztetni az együttműködésről."

Rovatok