Index Vakbarát Hírportál

LMP–MSZP-egyeztetés: még nincs megállapodás a visszalépésekről, de jól haladnak a tárgyalások

2018. március 6., kedd 21:23 | hat éve frissítve

Az LMP és az MSZP-Párbeszéd ma tárgyalt az egymás javára történő visszalépésekről. Szél Bernadették elsősorban Szekszárdon, Hadházy Ákos körzetében és Szombathelyen kérik visszalépésre a szocialistákat, míg az LMP Kunhalmi Ágnes körzetében és Nyíregyházán tenne hasonló gesztust az MSZP-nek, írja az atv.hu.

A mai megbeszélésen az LMP-t Hadházy Ákos társelnök és Ungár Péter képviselte, míg az MSZP részéről Molnár Gyula pártelnök és Tóth Bertalan frakcióvezető volt jelen, Karácsony Gergely helyett pedig a Párbeszéd részéről Szabó Tímea.

Egyelőre nincs megegyezés konkrét visszalépésekről, de sokat haladtak a felek. Az LMP vélhetően több helyen fog majd visszalépni, mint az MSZP, illetve még több, főleg budapesti körzetben lehet közös koordináció. A pártok jövő héten fogják folytatni a tárgyalásokat, az LMP-MSZP megegyezés véglegesítése március 15-e és április 8-a között megtörténik.

Az ATV forrásai szerint ugyanakkor nem lesz "nagy csinnadratta", ha lesz megegyezés.

Akkor az érintett képviselőjelöltek egyszerűen besétálnak a megfelelő irodákba, aláírják a megfelelő papírt, hogy visszalépnek

- mondta az egyik ismert ellenzéki politikus.

Gyurcsány Ferenccel továbbra sem tárgyal az LMP, de ettől még lehet DK-s jelöltekkel megegyezés. Grézcy Zsolt viszont tegnap leszögezte: az MSZP-P csak a saját nevében tárgyalhat, a DK-éban nem.

Rovatok