Index Vakbarát Hírportál

A fideszesek már Moszkvában bíznak leginkább

2018. március 14., szerda 23:07

A Fidesz vagy csak kicserélte választóit, vagy nagyjából tíz év alatt 180 fokos fordulatra vette rá őket, derül ki a 444.hu számára a Medián által készített nagymintás felmérésből. 1200 embert kérdeztek meg, a mintában szereplők tükrözik a magyar szavazókorú lakosság összetételét.

Amíg hat számunkra releváns nagyhatalom közül Oroszországról a legrosszabb átlagosan a magyarok véleménye, addig a Fidesz szimpatizánsainál ez egyáltalán nincs így, ők húzzák fel az átlagos álláspontot. 

Több oldalról végigkérdezve pedig az látszik, hogy Magyarországon messze a fideszesek kezdtek el leginkább vonzódni Oroszországhoz, még a jobbikosoknál is látványosan jobban kedvelik az illiberális demokrácia mintaországát.   

A fideszesek gondolják leginkább azt, hogy Magyarországnak akkor jó, ha Oroszország erős, ellentétben a társadalom többi részével, még a jobbikosokkal is. Emellett minden más párt híveinél kevésbé aggódnak azon, hogy Oroszországnak túl nagy befolyása lenne Magyarország ügyeibe. 

Ahogy például azt is nekik köszönheti Putyin, hogy hét megkérdezett nemzetközi vezető közül Putyin a második legkedveltebb nálunk. Sőt, a fideszesek szerint összességében Putyin tevékenysége áldásos. További részletek a cikkben, a lap egyébként ma egy összeszedettebb videót is készített a magyarországi orosz befolyás növekedésének áttekintéséről. 

Rovatok