Index Vakbarát Hírportál

Senki sem tud úgy mozgósítani, mint Gyurcsány

2018. március 25., vasárnap 15:57 | aznap frissítve

A Demokratikus Koalíció elkészítette a választási kampány eddigi legsúlyosabb videóját. Gyurcsány Ferenc vasárnap délután élesítette az atombombát, és dobta le a hétvégi szunyókálásból éppen csak magukhoz tért facebookosok közé.

Gyurcsányék videója döbbenetes. Képi és audiovizuális világában azokra a videókra hasonlít, amelyekkel a kormánypárti média és az orosz propaganda az utóbbi időben a bevándorlók, a migráció ellen aktivizál. Azokon a felvételeken is eltakart és felismerhetetlenné tett arcú emberek követnek el brutális tetteket, amiket a drámai hatás növeléséért lüktető zenével kísérnek. Ebből merítettek most Gyurcsányék.

Témájában a videó amúgy egy egyszerű kérdést jár körül. Arra világít rá, hogy azok a határon túli magyarok, akik szavazni fognak az április 8-iki választáson, zömében - feltehetően - a Fideszre adják majd voksukat. Gyurcsányék az utca emberét kérdezték Romániában (Erdélyben), Kolozsváron, és az összes eltakart arcú ember ugyanazt feleli a kérdésre, hogy kire szavaznak majd: a Fideszre.

Rovatok